logo_de Smederij

 

Geschiedenis

 

Ons restaurant is gelegen gaan het smalle deel van de Breedstraat, welke een onderdeel is van de Westfriese omringdijk. Een weckfles uit 1932 - toen gevuld met haring in zeewater - vormt een protest tegen de afsluiting van de Zuiderzee en heeft een prominente plek gekregen in het restaurant.

Zwart-wit foto`s aan de muur laten zien hoe de smid Leendert Nieman vroeger aan het vuur stond, een herinnering aan de periode dat er scheepsankers en sierwerk gesmeed werd. Vakmanschap van toen heeft plaats gemaakt voor culinair meesterschap in de juiste prijskwaliteit verhouding.
Nu zorgen Steef Gronheid en chef-kok Rob Post voor steeds vernieuwende menu`s. Een dagelijks wisselend ‘Menu du Marché’ gemaakt van dagverse producten en regionale producenten.
Nieuw in 2017 bistro jubileummenu.

Steef neemt regelmatig deel aan kookwedstrijden. In de desserts-categorie ‘wijnspijs combinatie’ van Grand Concours Laurent Perrier won hij de eerste, tweede en de Telegraaf-persprijs. Zijn taarten zijn meesterwerken, zijn handgemaakte Grand Marnier truffels niet te versmaden…. hoog tijd om ze te komen proeven dus!

 

 

 

 

Smederij Steef Gronheid

Openingstijden:
Keuken open van
17.00 - 22.00 uur
Woensdag en donderdag gesloten
Op sluitingsdagen, reserveringen in overleg.